08 вересня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30            
    Головна>Новини>Міністерство цифрової трансформації України інформує
    Понеділок, 27 травня 2024 12:25

    Міністерство цифрової трансформації України інформує

    Міністерством цифрової трансформації України реалізовано можливість електронного відображення документів користувачів та їх інформації у мобільному додатку Порталу Дія (Дія). Так, у мобільному додатку Порталу Дія (Дія) користувачі можуть отримати доступ, зокрема, до електронного посвідчення ветерана.

    Вказаний документ може подаватися та застосовуватися у випадках, встановлених нормативно-правовими актами, з огляду на наступне.

    Пунктом 2 Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.1994 № 302, (далі – Положення), визначено, що електронне посвідчення ветерана (далі – е-посвідчення ветерана) – посвідчення ветерана у формі електронного відображення інформації, що містить відомості про видане особі «Посвідчення учасника бойових дій», «Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни», «Посвідчення учасника війни», «Посвідчення члена сім’ї загиблого» або «Посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України» разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих- кодом, цифровим кодом), який забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис в електронних ресурсах Єдиного державного реєстру ветеранів війни, яке формується у разі виявлення бажання запитувача, підтверджує його статус; невід’ємною частиною е-посвідчення ветерана є відцифрований образ обличчя, що міститься в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни або відображається в е-паспорті/е-паспорті для виїзду за кордон, за згодою особи.

    Відповідно до пункту 73 Положення е-посвідчення ветерана формується автоматично за наявності в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни усіх відомостей, зазначених у «Посвідчення учасника бойових дій», «Посвідчення особи   з   інвалідністю   внаслідок   війни»,   «Посвідчення   учасника   війни», «Посвідчення члена сім’ї загиблого» або «Посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України», наявності відцифрованого образу обличчя особи в е-паспорті/е-паспорті для виїзду за кордон для формування е- посвідчення ветерана, за наявності підключення електронного пристрою до Інтернету, працездатності встановленого мобільного додатка Порталу Дія та наявної електронної інформаційної взаємодії між Порталом Дія і Єдиним державним реєстром ветеранів війни.

    Е-посвідчення ветерана пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, замість та без додаткового пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу, з метою підтвердження достовірності е-посвідчення ветерана.

    Особа за власним рішенням може надати електронні копії (відомості, дані) е-посвідчення ветерана засобами Порталу Дія з використанням мобільного додатка Порталу Дія визначеним нею юридичним особам та фізичним особам - підприємцям, інформаційно-комунікаційні системи яких підключені до Порталу Дія.

    Електронна копія містить відомості, зазначені в е-посвідчені ветерана, а також ідентифікатор запиту та інформацію про дату запиту і отримувача електронної копії.

    Електронні копії формуються засобами Порталу Дія із накладенням віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») особи та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія з відповідною кваліфікованою електронною позначкою часу.

    Також згідно з пунктом 2 Порядку виготовлення та видачі посвідчення «Постраждалий учасник Революції Гідності», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 № 119, (далі – Порядок), електронне посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності (далі – е-посвідчення) – посвідчення у формі електронного відображення інформації, що містить відомості про видане особі посвідчення разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), який забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис в електронних ресурсах Єдиного державного реєстру ветеранів війни, яке формується у разі виявлення бажання запитувача, підтверджує його статус; невід’ємною частиною е- посвідчення є відцифрований образ обличчя, що міститься в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни або відображається в е-паспорті/е-паспорті для виїзду за кордон, за згодою особи.

    Пунктом 61 Порядку визначено, що е-посвідчення формується автоматично засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія, на підставі відомостей про видане особі посвідчення, що містяться в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни, та відцифрованого образу його обличчя з е-паспорта/е-паспорта для виїзду за кордон у разі надання згоди на відображення у ньому відцифрованого образу обличчя. Е-посвідчення пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, замість та без додаткового пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу, з метою підтвердження достовірності е- посвідчення.

    Особа за власним рішенням може надати електронні копії (відомості, дані) е-посвідчення засобами Порталу Дія з використанням мобільного додатка Порталу Дія визначеним нею юридичним особам та фізичним особам - підприємцям, інформаційно-комунікаційні системи яких підключені до Порталу Дія.

    Електронна копія містить відомості, зазначені в е-посвідчені, а також ідентифікатор запиту та інформацію про дату запиту і отримувача електронної копії.

    Електронні копії формуються засобами Порталу Дія із накладенням віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”) особи та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія з відповідною кваліфікованою електронною позначкою часу.

    Особа може ознайомитися з інформацією про передані електронні копії (відомості, дані), а саме про ідентифікатор запиту, інформацію про отримувача запиту, дату запиту та вид документа, що запитувався на Порталі Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

    При цьому юридичні особи та фізичні особи – підприємці можуть підключити власні інформаційно-комунікаційні системи до Порталу Дія для отримання відповідних електронних копій (відомостей, даних) шляхом укладення з власником (держателем) Порталу Дія та технічним адміністратором Порталу Дія договору про підключення до Порталу Дія.

    Додатково інформуємо, що Мінцифри розроблено сценарії інтеграції Порталу Дія, що можуть додаватися в інформаційно-комунікаційні системи підприємств, установ, організацій, де є необхідність перевірки дійсності документів, отримання копій документів, які посвідчують особу, здійснення авторизації або підписання документів.

    У разі відсутності інформаційно-комунікаційної системи чи неможливості з певних причин інтегрувати її – рекомендуємо скористатися сценарієм Дія.QR за посиланням https://diia.gov.ua/services/diyaqr.

    Для уточнення деталей пропонуємо звертатися до Мінцифри за цими контактами: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або у телеграм команди впровадження @DiiaStart.

    Переглядів 1315
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua