18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>МВС України: Увага❗️ Російська дезінформація❗️
    Неділя, 27 лютого 2022 12:51

    МВС України: Увага❗️ Російська дезінформація❗️

    На пропагандистському каналі Росії зняли постановочне відео, про нібито спільне несення служби російських військових з українськими гвардійцями.

    У сюжеті йдеться, що гвардійці нібито добровільно здалися самі без бою і тепер разом несуть службу. Проте, військовослужбовці Нацгвардії не відкривали вогонь і не вели бій у день захоплення 24 лютого 2022 року лише тому, щоб не створювати загрози і не порушувати статей конвенції МАГАТЕ, відповідно до яких атомні електростанції не являються об'єктами військової агресії!

    Російські військові виставили ультиматум, погрожуючи мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта ЧАЕС. Так як українські гвардійці там єдині, хто розумію яким чином забезпечити правильну охорону об’єкту, російські військові намагаються вивчати особливості цієї роботи і створюють фейки про «спільну охорону».

    На відео також є кадри, де закадровий голос розповідає про «добровільну здачу гвардійців» а відеоряд – це люди в іншій формі, персонал ВОХР. Ці люди не є військовослужбовцями НГУ і судячи з відео навіть за віком не відповідають вимогам, за якими проходить відбір у підрозділи НГУ, які охороняють АЕС. А до ВОХР беруть в основному людей, що мають вже пенсійний стаж.

    Далі йде серія постановочних кадрів для красивої картинки, які не відображають модель несення служби на АЕС, а лише створюють візуалізацію для сюжету.

    Нагадаємо, що Державне агентство ядерного регулювання України поінформувало Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про втрату контролю над ядерними та радіаційними об'єктами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС унаслідок військового нападу. Аби уникнути санкцій, Росія готує сюжети про те, що там все під контролем та безпечно.

    Згідно з повідомленням ДІЯРУ, внаслідок нападу всі об'єкти ДСП ЧАЕС, розташовані в зоні відчуження, а саме сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-1 та СВЯП-2), новий безпечний конфайнмент об'єкта "Укриття" та блоки №№ 1,2,3 ЧАЕС взяли під контроль збройні сили РФ ще 24 лютого.

    Біля населеного пункту Водяне Запоріжської області війська РФ демонстративно розмістили БМ "Град". Це приблизно за 20 км від Запоріжської АЕС. Ворог намагається пройти в сторону Енергодару.

    Звертаємо увагу міжнародних партнерів та організацій на намагання військ РФ захопити атомні електростанції в Україні та на їх намагання демонстративно нарощувати свою присутність та техніку поблизу.

    Переглядів 4387
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua