18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У районі розпочалась мобілізація оперативного резерву армії
    Середа, 23 лютого 2022 15:52

    У районі розпочалась мобілізація оперативного резерву армії

    23 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков провів нараду, в ході якої було обговорено алгоритми дій органів влади та місцевого самоврядування в рамках термінового впровадження в дію наказу Верховного Головнокомандувача Збройних сил України, Президента Володимира Зеленського про проведення мобілізації резервістів на особливий період.

    Перед керівниками окремих структурних підрозділів РДА, очільниками Зимнівської, Оваднівської та Устилузької територіальних громад виступив військовий комісар районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Руслан Яцій, який ознайомив учасників наради із основними положеннями документа. Йдеться про негайний призов на військову службу громадян, які належать до оперативного резерву. Це в переважній своїй більшості бійці з досвідом ведення бойових дій, частина з них після повернення з фронту ще додатково заключала кількарічні контракти на службу у місцевих військових частинах. Саме такі досвідчені військові нині призиваються на наступні 365 днів.

    Протягом двох діб, тобто, сьогодні та завтра, необхідно провести оповіщення призовників за списками та повістками, наданими РТЦК та СП. У Володимирській громаді це зроблять працівники центру комплектування, у Змному, Устилузі та Овадному – мають забезпечити голови тергромад. Оповіщення на своїх територіях також проводять представники окремих відділів РТЦК та СП – Локачинського, Іваничівського та Нововолинського. На прохання сільських голів райдержадміністрацією було також направлено терміновий лист начальнику відділу поліції з проханням протягом години забезпечити присутність на робочих місцях поліцейських офіцерів громад, які спільно із працівниками місцевих рад здійснюватимуть вручення повісток резервістам.

    Уже з 24 лютого розпочинаються медичні огляди мобілізованих. Для призваних на службу у терміновому порядку громадян вони будуть максимально спрощеними – центр комплектування у тісній співпраці із ТМО забезпечить присутність лікарів відразу на призовній дільниці. Протягом семи днів резервісти повинні прибути на місце служби. Для мешканців нашого району це 14-та окрема механізована бригада і 39-й зенітно-ракетний полк.

    Локальні мобілізаційні плани не розголошуються, але в результаті мобілізації по всій Україні до лав ЗСУ мають бути призвані 36 тисяч військовослужбовців, до Національної гвардії і прикордонний військ – ще по 5 тисяч громадян з оперативного резерву армії.

    Переглядів 3022
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua