Версія для друку
П'ятниця, 16 вересня 2022 09:38

Волинь готова до опалювального сезону на 90%: усі роботи планується завершити до 1 жовтня

Від травня в області триває підготовка до опалювального сезону в умовах воєнного стану. Завданням стало передбачити усі можливі ризики та забезпечити Волинь теплом, використовуючи усі можливі ресурси. Наразі Волинь готова до опалювального сезону на 90%. Планується завершення усіх підготовчих робіт до 1 жовтня. Про це повідомив начальник облвійськадміністрації Юрій Погуляйко.

Що уже зробили❓

Підготували:

793 котельні (96% від загальної кількості),

270,6 км теплових мереж (92,1% від загальної протяжності),

57 центрально-теплових пунктів (91%).

Особлива увага приділяється створенню запасів твердого палива, так як триває робота із заміщення газових котлів на твердопаливні. Зокрема, області уже заготували 14,6 тисяч тонн вугілля (88% від запланованого) та майже 60 тисяч кубометрів дров і дерев’яних відходів (88,1% від запланованого).

Підприємствами теплопостачання впроваджуються заходи задля економнішого та ефективнішого використання газу. А саме: замінюють котли, пальникові пристрої, насосне обладнання та влаштовують в житлових будинках індивідуальні теплові пункти (ІТП).

Крім того, в області тривають закупівлі генераторів для житлово-комунальної сфери у разі перебоїв з постачанням електроенергії.

Що стосується міст, то теплопостачальні організації «Луцьктепло», «Ковельтепло», «Володимиртепло» та «Нововолинськтеплокомуненерго» узгодили об’єми газу, які мають бути на опалювальний період і підписали договори на постачання з НАК «Нафтогаз України».

«Нафтогаз України» повідомляє, що усі споживачі отримують газ відповідно до річного тарифного плану «Фіксований» за ціною 7,96 грн/м3 (з ПДВ, без вартості транспортування). Така ціна діятиме щонайменше до 1 травня 2023 року.

Слід зазначити, що опалювальний сезон 2022 розпочнеться, коли надворі температура повітря буде нижче 8 градусів впродовж трьох діб.

Переглядів 7155