Версія для друку
П'ятниця, 24 грудня 2021 13:30

На Волині відкрили новий Дія.Центр

У Шацьку 23 грудня 2021 року відбулося відкриття Дія.Центру – модернізованого ЦНАПу з єдиними сучасними стандартами. Це перший в області такий простір, що оновлений за кошти субвенції з державного бюджету.

За дорученням голови ОДА Юрія Погуляйка привітати із визначною подією жителів громади та працівників Центру приїхала його заступниця Вікторія Левчук.

«Державні послуги повинні надаватися просто, зручно і найважливіше – людяно. Це дуже важливий аспект, над яким працює Міністерство цифрової трансформації України. Відкриття Дія.Центрів – цьому підтвердження, – зазначила Вікторія Левчук. – Також надзвичайно приємно, що оновлений Шацький ЦНАП приєднався до послуги Дія.QR. Тож мешканці громади можуть передавати електронні копії цифрових документів, використовуючи застосунок Дія».

Слід зазначити, що цьогоріч субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг розподілялася вперше. Відповідно до розпорядження Кабміну від 9 червня 2021 року № 619-р, 13-ти громадам Волинської області виділили більше 17-ти млн гривень для модернізації ЦНАПів.

Першою оновила центр надання адміністративних послуг Шацька територіальна громада. Зокрема, тут відремонтували перший поверх старого адмінприміщення Шацької селищної ради та створили Дія.Центр за кошти державного бюджету у сумі понад 2 млн гривень.

Відтепер мешканці Шацького краю отримуватимуть консультації та необхідні державні послуги у модернізованому Центрі. Він має зону прийому громадян, що своє чергою поділена на зону очікування, рецепцію, місце для самообслуговування та дитячий куточок. Також у Центрі розташовані архів, кімната персоналу, операційна зала та робочі місця для адміністраторів й державних реєстраторів.

Як розповіла начальниця відділу «Центру надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Шацької селищної ради Інна Буднік, на черзі – реконструкція другого поверху, зокрема зали, де проходитимуть церемонії укладання шлюбу.

«Дякуємо усім за допомогу, завдяки якій ми отримали сучасне та комфортне приміщення. В майбутньому плануємо розширити перелік послуг, оновити актовий зал для проведення урочистостей та влаштувати благоустрій прилеглої території».

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 5079

Галерея зображень