18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Четвер, 04 січня 2018 07:48

    На Волині продовжать ремонт доріг за кошти митниці

    Взимку дороги не ремонтують, однак вже зараз слід розпочати активну підготовчу роботу. Про це заявив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов сьогодні, 3 січня 2018 року, під час наради із розгляду питань щодо ремонту, обслуговування і утримання доріг місцевого та державного значення, а також реалізації проекту поточного ремонту автомобільної дороги загального користування Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне.

    Серед присутніх: директор департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації  Іван Мирка, а також його заступник Віктор Довгополюк, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк та начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло Леміщак.

    Незважаючи на те, що досі не затверджено бюджет області на 2018 рік, залишилося майже 200 млн грн перехідних залишків від перевиконання митних платежів. Відтак, ці кошти, відповідно до умов експерименту, спрямують на ремонт та відновлення автошляхів Волині.

    До слова, вже четвертий рік поспіль діє державний експеримент, за умовами якого 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів, спрямовують до спеціальних фондів обласних бюджетів із  метою фінансування реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг. Експеримент ініційований Кабінетом Міністрів України та затверджений постановою від 16 вересня 2015 р. №726. Так, на Волині за рахунок «митних коштів» вже відремонтували автомобільні дороги Львів-Радехів-Луцьк та Устилуг-Луцьк-Рівне.

    Разом із тим, залишається чимало проблемних питань. Перш за все, чи можна за них ремонтувати дороги із затвердженого переліку на 2017 рік. Думки із цього приводу розділилися, бо ж головне – дотриматися усіх норм закону. Натомість, аби затвердити новий перелік на 2018 рік, необхідне походження Державного агентства автомобільних доріг України, Міністерства інфраструктури України та Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Окрім того, тендерні процедури займуть ще 2 місяці. Тож питання потребує доопрацювання.

    – Необхідно стукати в усі двері та зробити максимум, аби вже навесні розпочати ремонт та відновлення автошляхів області. Час в даному питанні має вирішальну роль. Тим паче, фінансування є! Тому не слід сидіти два місяці склавши руки. Потрібно активно працювати у відповідному напрямку, – наголосив Олександр Борисович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 4127
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua