19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Вівторок, 25 липня 2017 16:09

    Проведення оздоровлення та відпочинку дітей обговорили на міжвідомчій комісії

    На засіданні комісії були присутні: Наталія Василець - голова Володимир-Волинської райдержадміністрації, Олександр Ткачук - заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Оксана Бігун - начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Олег Билиця - заступник начальника управління із запобігання надзвичайним ситуаціям управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, Людмила Панасюк - начальник управління за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби в області, Наталія Янко - директор Державної установи "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України". А також Роман Сергієвич - в.о. начальника Держспоживслужби у районі, Юрій Ліщук - завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації, В'ячеслав Католик - голова Зимнівської об'єднаної територіальної громади, Наталія Шевченко - головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації, представники Устилузької, Володимир-Волинської та Нововолинської міських рад.

    Про проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей інформували Сергій Романюк - керівник апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації, Тетяна Супрунюк - начальник відділу у справах молоді та спорту виконкому Нововолинської міської ради, В'ячеслав Петрук - начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради, представники гуманітарних відділів Устилузької міської та Зимнівської сільської об'єднаних територіальних громад. До обговорення також долучився Валерій Оніщук - завідувач Володимир-Волинського міськміжрайонного відділу ДУ "Володимир-Волинський ОЛЦ МОЗ України".

    Відтак, у своєму виступі, який супроводжувався презентацією, керівник апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації Сергій Романюк зазначив, що оздоровча кампанія 2017 року в районі забезпечується відповідно до вимог Законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» зі змінами, «Про охорону дитинства», «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», «Про пожежну безпеку», розпоряджень голови Волинської обласної держадміністрації від 26 квітня 2017 року № 208 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році», та від 13 травня 2017 року № 245 «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2017 році Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки», розпоряджень голови районної державної адміністрації від 05.травня 2017 року № 164 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році», наказу відділу освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської райдержадміністрації від 12.травня 2017 року №125 “Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей загальноосвітніх закладів району у 2017 році та інших чинних нормативних документів, що регламентують організацію оздоровлення та відпочинок дітей та підлітків району.

    - Станом на 25.07.2017 року в районі усіма формами оздоровлення та відпочинку охоплено 541 дитина віком від 7 до 17 років,- зауважив Сергій Романюк. - В 10 дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням на базі загальноосвітніх закладів відпочинком охоплено 410 дітей віком від 7 до 17 років, з забезпеченням дворазового харчування із розрахунку 20 гривень в день на одну дитину.

    Згідно статистики, найбільше дітей відпочило в таборі “Волошка ” на базі ЗОШ І-ІІІ ст. с. Суходоли - 60 школярів, а найменше - по 30 дітей- в таборах «Сонячний» ЗОШ І-ІІІ ст. с Галинівка, та «Сонечко» ЗОШ І-ІІ ст. с. Сусваль.

    За словами доповідача, упродовж табірної зміни у таборах з денним перебуванням відпочинком охоплено:

    -17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

    - 60 дітей, батьки яких визнані учасниками бойових дій;

    - 1 дитина, зареєстрована як внутрішньо переміщена ;

    - 10  дітей - інвалідів;

    - 12 дітей, визнаних потерпілими від наслідків Чорнобильської катастрофи;

    - 173 дітей з багатодітних сімей;

    - 40 дітей з малозабезпечених сімей;

    - 39 дітей, які перебувають на диспансерному обліку;

    - 35 талановиті та обдаровані діти, учасники районних олімпіад та спартакіад;

    - 23 дитини, працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

    Діє на наших теренах і Районна цільова соціальна«Програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки», на виконання якої з метою якісної підготовки та організованого проведення оздоровлення дітей влітку 2017 року (для таборів з денним перебуванням дітей) на підготовку до проведення оздоровчої кампанії з районного бюджету передбачено 13,8 тис. грн. на придбання медикаментів – 5,5 тис. грн.,миючих засобів — 4,7 тис. грн. та 3,2 тис. грн. для оплати лабораторних досліджень води на предмет відповідності гігієнічним вимогам для споживання.

    Табори відпочинку з денним перебування працювали відповідно до перспективних та щоденних планів роботи. Кожен день був присвяченій певній тематиці, наповнений змістовним дозвіллям. Проводилися спортивні змагання з футболу, шахів, шашок, заходи з еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, художньо-естетичного та фізкультурно-спортивного напрямків.

    Щоб пробудити в душі кожної дитини любов до рідного краю, гордість за те , що вони українці щоденна робота будувалася на засадах патріотичного виховання школярів.

    Незабутніми для дітей були екскурсії до Луцька і Рівного, де діти мали можливість відвідати замок Любарта, Волинський обласний музей бойової техніки та зброї (м. Луцьк), музей Бурштину та Городецький монастир (м. Рівне), а також весело провести час на розважальних атракціонах та у зоопарку. 

    Діти табору «Барвінок» с. Галинівка, відвідали урочище Вовчак, де познайомилися з історією виникнення УПА, а таборята «Веселки», с. Хобултова побували у музеї– садибі Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського району Волинської області.

    Протягом літнього періоду для дітей загалом було організовано 9 навчально – тематичних екскурсії до м Володимир – Волинський, прикордонної застави Пархоменка, Зимнівського Святогірського монастиря, у пожежну частину м Володимир – Волинський. Незабутніми для дітей стали екскурсії стежками рідних сільських околиць. Про роботу кожного табору можна побачити інформацію на офіційному сайті відділу освіти, молоді та спорту та на сайтах шкіл району.

    На особливому контролі знаходиться питання оздоровлення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. На території нашого району проживає 30 таких діток. 17 із них залучено до відпочинку в таборах з денним перебуванням дітей, 5 школярів оздоровилися в дитячому центрі «Артек», 3 - в молодіжному дитячому центрі «Молода гвардія» та ще 3 планується оздоровити в таборі «Світязь» в с. Пульмо Шацького району. Не підлягає оздоровленню за державні кошти 2 дитини позбавлених батьківського піклування як учні - випускники 11 класу.

    У 2017 році, згідно з інформаціями отриманими зі шкіл, на території району налічується 74 дитини батьки яких є учасниками АТО. 60 із них відпочили в таборах з денним перебуванням. Одна дитина з числа дітей, батьки яких є учасниками АТО, відпочивала в УДЦ “Молода гвардія” та одна в молодіжному центрі «Артек» з 20% оплатою вартості путівки, 7 дітей оздоровилося в таборі «Світязь»    с. Пульмо з 1.06 по 21.06.2017 року. 

    На придбання путівок для дітей пільгових категорій з районного бюджету виділено 90,0 тис.грн., ще 90 тис. на умовах співфінансування залучено з обласного бюджету.Тобто всього ми отримали можливість використати на придбання путівок для оздоровлення дітей пільгових категорій 180, 0 тис.грн.

    За путівками  МОЗ у оздоровчих санаторіях  Одеської  області, в санаторіях «Дачне» та «Згорани» Волинської області оздоровлено 20 дітей району з числа дітей-інвалідів і дітей, які знаходяться на диспансерному обліку.

    Як альтернативна форма відпочинку цьогоріч втретє, завдяки сприянню Володимир-Волинської районної державної адміністрації та районної ради, з 19.06 по 23.06 2017 року в урочищі озера Лісне (район військової водойми) відбувся відкритий районний відпочинково-туристичний зліт обдарованої учнівської молоді “ Юність ”.

    Загальна вартість кошторису на проведення зльоту складає 26, 4 тис.грн. районного бюджету.

    На п'ятиразове харчування витрачено з 16,4 тис.грн., 1,6 тис.грн. на спортивний інвентар та спортивне спорядження, решта коштів витрачено на госптовари, дизпаливо та канцелярію.

    У Зльоті взяло участь 67 дітей району. Упродовж п’яти днів робота педагогів та організаторів була спрямована на охоплення змістовним дозвіллям, зміцнення здоров’я кожної дитини. Щодня відбувалися спортивні змагання та конкурси художньо-естетичного спрямування. Діти відпочивши, з новими враженнями та новими знайомствами , задоволені та відпочивши повернулися до дому.

    Прикро, що цьогоріч відмовилися долучитися до цього заходу об'єднані територіальні громади. Тому, користуючись можливістю, голова районної державної адміністрації Наталія Василець вкотре закликала представників Зимнівської та Устилузької ОТГ не економити на відпочинку дітей та сприяти їх участі у подібних Зльотах, адже учнів із об'єднаних громад, які мали бажання провести 5 днів у таборовому містечку відпочинку було чимало.

    На сьогодні оздоровча кампанія як у районі, так і в області вцілому, продовжується. Її підсумки будуть підведені наприкінці літа.

    На завершення робочої зустрічі заступник міжвідомчої комісії Олександр Ткачук відзначив високий рівень підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку у літній період дітей південно-західної частини Волинської області.

    Переглядів 2876
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua